Av-og-til

Idretten skal være et trygt sted å være for alle!

Sola kommune samarbeider med alkovettorganisasjonen Av-og-til innenfor idrett fordi vi er opptatt av at idretten skal være et trygt sted å være for alle barn og unge.

Idretten har en viktig funksjon i lokalsamfunnet, og er en arena for mestring og sosialt samvær for barn og unge. Nesten 1 av 10 barn har minst en forelder som sliter med alkohol​. Sjelden vet vi hvem disse barna er, og flere som har vokst opp med foreldre som har rusproblemer, forteller at idretten var et viktig fristed for dem i oppveksten. ​

Derfor er det viktig at trenere og foreldre i Sola kommune ser alle barna i sin klubb. Det utgjør en stor forskjell for den enkelte. Barn og ungdom oppfatter også hva voksne i idrettsmiljøet deres sier og gjør, og trenger gode rollemodeller og forbilder.

Idretten skal være en trygg arena for barn og unge. For å sikre dette bør klubber og idrettslag ha tydelige retningslinjer for alkohol som sikrer at barneidretten er alkoholfri.

Last ned: Mal-for-alkoholpolicy-bokmål-6

 

Vi oppfordrer alle klubber til å tenke gjennom hvordan de kan være en trygg og god klubb for alle barn.

Presentasjon: Hvordan-skape-en-trygg-og-god-barneidrett

 

Her kan du se noen sterke filmer som handler om dette tema:   

https://www.youtube.com/watch?v=ii1aptgmA50

https://www.youtube.com/watch?v=cPT9ptlTvHA

Les mer på www.avogtil.no/idrett

 

Er du trener, leder eller voksen frivillig engasjert i breddeidretten i vår kommune og ønsker mer informasjon om hvordan vi kan jobbe forebyggende sammen? Kommunen ønsker samarbeid med idrettslag og hører gjerne fra deg!

Av-og-til-koordinator; Karen Asheim
Mobil: 971 29 057
E-post: karen.margrete.t.asheim@sola.kommune.no

 

 

Leder Sola idrettsråd; Bernt Høyland,
Mobil: 990 90 549
E-post: leder@solaidrettsrad.no